Urządzenia i Akcesoria
Muffinki pomidorowe z serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
100 g oliwy z oliwek
-
1 jajko
-
250 g maślanki
-
250 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
150 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6 g
Kalorie
965 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Scones z camembertem
45 Min
Pizzowe muffiny
1 Std. 50 Min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 Std.
Muffinki brokułowe z szynką
1 Std.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 Std. 10 Min
Frittata z cukinią
55 Min
Pomidorowe brownie
1 Std.
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 Std. 15 Min
Muffinki z tuńczykiem
50 Min
Muffinki makaronowe
1 Std.
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 Std.